oolCAM00413

Składniki:

  • 3 średnie pomidory
  • 1/2 woreczka ryżu (białego lub brązowego)
  • 200 g mozzarelli lub sera żółtego
  • 5 listków bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobinę pietruszki i koperku (jeśli lubicie)
  • 50 ml śmietany kwaśnej

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C
  2. Pomidory umyć i wydrążyć miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki. Miąższ drobno pokroić
  3. Ryż ugotować.
  4. Mozzarellę pokroić w kostkę, bazylię i inne zioła posiekać. Wymieszać z ryżem, śmietaną, miąższem pomidorów, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełniać pomidory, układać w naczyniu żaroodpornym.
  5. Piec przez 6-10 minut.

Smacznego :)