CAM00007

 Składniki:
  • 400 g płatków owsianych górskich
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 100 g mąki (3/4 szklanki)
  • 40 g cukru (4 łyżki)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 75 g rodzynek (½ szklanki)
  • 50 g czekolady gorzkiej (½ tabliczki, najlepiej 60%) 


Przepis:
Najpierw masło ucieramy z cukrem. 

Do masy dodajemy stopniowo jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 
Dosypujemy  płatki owiane, bakalie rodzynki i czekoladę uprzednio posiekaną. Wszystko mieszamy. 
(Nie przerażajcie się gęstością ciasta – tak ma wyglądać  :P )
Z masy formujemy okrągłe ciasteczka i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ºC przez około 15-20 min. 

SMACZNEGO :D